Oudenburg doet voor het eerst mee met Bunkerdag! Trek je laarzen aan en kom twee unieke monumenten uit de Eerste Wereldoorlog ontdekken.

In de westelijke rand van Oudenburg ontdek je twee bunkers uit WO I. Nergens liggen zoveel goed bewaarde bunkers van dezelfde verdedigingsgordel zo dicht bij elkaar. Ze werden gebouwd door een Duits pionierskorps in 1917-1918.

De bunkers langs de Zandvoordsestraat en de Goedeboterstraat kun je eenmalig van dichtbij bezoeken. Gidsen vertellen je meer over de bouw, hun functie en het leven in die bunkers. Voor de individuele bezoekers zijn er infopanelen voorzien. Re-enactors brengen het leven aan deze verdedigingslinie terug tot leven. Schrijf je snel in voor deze unieke ervaring!

Voor de rondleidingen is reserveren noodzakelijk, via cultuur@oudenburg.be (inschrijven vóór 17 mei).

Gidsbeurten voor de bunker in de Zandvoordsestraat zijn voorzien om 11:30, 14:30 en 15:30, voor de bunker in de Goedeboterstraat om 10:30, 13:30 en 14:30 (duur: 30 min.).

De rondleidingen met gidsen  zijn onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. De meest recente info vind je op: www.ram-oudenburg.be of www.oudenburg.be/erfgoedkring.

Deze bunkerdag is een initiatief van de dienst cultuur van de stad Oudenburg, Erfgoedkring 8460 en IOED Polderrand.