Een blik op het spoorwegerfgoed

Lezing door Eric Kellens

2021 was het het Europees Jaar van het Spoor. We sluiten dit jaar graag op gepaste wijze af. Ben je altijd al gefascineerd door onze spoorwegen of denk je met nostalgie terug aan de buurttram die in je dorp voorbij reed? Schrijf je dan in voor de lezing ‘Een blik op het spoorwegerfgoed.’. Tijdens deze lezing kom je immers meer te weten over het spoorwegerfgoed van onze regio. Je maakt er kennis met de spoorwegarchitectuur van 1837 tot heden, leert er meer over de tramlijnen - de zogenaamde buurtspoorwegen – en staat er stil bij de sporen die stations in het landschap hebben nagelaten. Tevens maak je kennis met reeds verdwenen spoorwegerfgoed. Spreker van dienst is Eric Kellens.

 

 

Deze lezing gaat door op donderdag 17 maart 2022 (NIEUWE DATUM) om 20.00 uur in het station van Kortemark. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open en maken Ginter en Polderrand graag kennis met jullie. We bieden daarbij ook een hapje en een drankje aan.

Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven is noodzakelijk via info@polderrand.be

 

17.03.2022

 

19.30 - 22.00
Station Kortemark

Stationsplein 2

Gratis
Inschrijven

info@polderrand.be