Speuren naar sporen… tussen Koekelare en Gistel

1 juni tot 30 september 2021

2021 is het ‘Europees Jaar van de spoorwegen’. Een mooie aanleiding om hier de jaarlijkse Zomerzoektocht voor het hele gezin aan te koppelen. We volgen onder meer het traject van de Spoorlijn 62 Torhout-Oostende (de huidige Groene 62) en de oude Tramlijn 342 Brugge-Koekelare-Leke.

Koekelare en de dienst Toerisme Gistel slaan de handen in elkaar om er een boeiende zoektocht van te maken. Je kan starten in beide gemeenten. In lusvorm leggen we grotendeels via de knooppunten een 38-tal kilometer af, goed voor een hele dag fietsplezier op een rustig tempo in eigen streek! Er zijn verschillende interessante stopplaatsen en mogelijkheden tot bezoek onderweg (bezienswaardigheden, horeca, picknick, sanitaire stop, …).

Zoals steeds is deze zoektocht volledig gratis en is er een prachtige prijzenpot te verdelen onder de winnaars (dit jaar maar liefst € 1.000 aan streekproducten). Zitten jouw antwoorden ‘op het goede spoor’? Doe mee en je komt het te weten!

Deelnameformulieren zijn te verkrijgen in beide toerismekantoren, via cultuurentoerisme@koekelare.be en toerisme@gistel.be.